Wat heb je liever; een stukje biefstuk of een sprinkhaan?

written by Mirjam, 2 January 2015, filed as article

Bijna een derde van al het eten wordt weggegooid in de wereld, en dat is zonde vindt Dolf Grande. Zeker omdat in 2014 de wereldbevolking alweer met zo’n tachtig miljoen mensen is toegenomen. Eten wordt zo in de toekomst schaarser! De talk van Dolf Grande gaat over een veranderende voedselindustrie en passie voor eten. Vier jaar geleden studeerde hij af aan de hogere hotelschool, waarna hij een tweejarige studie logistiek in Zweden deed. Als onderdeel daarvan zat hij een half jaar in Zuid-Afrika. Daar zag hij hoe kilo’s eten werden weggegooid in de supermarkt, terwijl een paar kilometer verderop mensen in honger leven. Door deze felle contradictie van arm en rijk en verwaarlozing van eten ontstond het idee van NEAT. Een soort eBay voor producten die onnodig weggegooid worden of bijna over datum gaan. Hij probeert nu eerst supermarkten en restaurants online met elkaar te laten samenwerken om zo deze etenswaren toch een plekje op de kaart te geven. Dit idee kan na de koelkast wel eens de nieuwe uitvinding worden, die voedselverspilling tegengaat. Met de komst van internet, smartphones en drones zal er namelijk ook in de voedselindustrie veel gaan veranderen!

no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>