Meer weten over TED & TEDx

written by Mirjam, 6 November 2012, filed as article

Wil je meer weten over TED & TEDx? Bekijk dan onderstaande filmpjes en lees de beschrijving!


Wat is TED?
TED.com, is een non-profit organisatie die wereld veranderende ideeën ondersteunt door middel van verscheidene initiatieven. TED staat voor Technologie, Entertainment en Design. TED.com wil mensen samenbrengen en inspireren en heeft als motto ‘ideas worth spreading’. Het startte met het plan om baanbrekende geesten uit deze drie velden bij elkaar te brengen en hen in ongeveer twintig minuten te laten vertellen over hun ideeën en motivaties en op deze manier anderen te inspireren en motiveren. Mensen als Steve Jobs en Bill Gates gaven TED Talks. Inmiddels is het interessegebied veel breder geworden en worden over de hele wereld TED Events georganiseerd. Daarnaast werden lokale versies voor volwassenen (TEDx) en jongeren (TEDxYouth) ontwikkeld.

Wat is TEDxYouth?
Rond 20 november – op Universal Children’s Day – worden in de hele wereld, inmiddels in meer dan 80 grote steden – TEDxYouth bijeenkomsten georganiseerd. TEDxYouth heeft hetzelfde doel als de ’volwassen’ versie, maar richt zich op jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Jonge mensen krijgen een platform waar zij hun ideeën voor de toekomst met anderen kunnen delen. De presentaties moeten inspireren en aanzetten tot het inspireren van anderen. Iedere presentatie (toespraak, muziekoptreden of act) duurt maximaal negen minuten en wordt opgenomen en via internet breed en voor een groot publiek ter beschikking gesteld.

2 comments

2 Responses to Meer weten over TED & TEDx

  1. Rani says:

    This is a Malaysian pirated vierson of TED. This isn’t TED but TEDx. I would rather hope the organizers change the logo or something until they have an official approval. Even the tagline is stolen. It feels depressing like Malaysia ruining another cool international thing and by doing this it shows like we are the stupid little kids desperately trying to get into the international Internet crowd. And that’s what we’ll always be if we keep doing this.

    • Hi Rani,

      not sure what you mean with this comment. TEDx is licensed by TED and TEDxYouth@Delft also is. We at TEDxYouth@Delft are therefor authorized to use the TEDx logo in the way we do on our website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>